GARANȚIE DE PROSPEȚIME

Toate aranjamentele furnizate de noi sunt create folosind doar flori proaspete, si sunt întrebuinţate cu multă grijă de către experţii noştri florari apoi transportate cu multă atenţie.

Buchete.ro garantează prospețimea florilor din aranjamentele florale livrate, păstrate în condiții corespunzatoare, ferite de surse de caldură, curent și cu codițele tăiate zilnic cca. 1-2 cm, buchetul va rezista cel puțin 7 zile.

Noi nu utilizăm flori care au fost transportate în condiții improprii de către importatori sau păstrate pentru perioade îndelungate în depozite, de aceea suntem în măsură să garantăm prospețimea buchetelor. Datorită acestei politici de prospețime este posibil ca unele flori conținute (precum crinii, irișii) să înceapă a se deschide complet abia dupa momentul livrării. În cazul foarte improbabil în care ați primit un buchet care prezintă semne de deteriorare vă rugăm să ne contactați pentru a descoperi cauza și remedia imediat situația.

Daca ați primit un buchet sau aranjament floral prin Buchete.ro și aveți întrebări cu privire la modalitatea optima de a il îngriji, vă stăm la dispoziție, vă rugăm să ne contactați prin email, telefon sau Whatsapp.

Ajutor în întreținerea prospețimii aranjamentului

Mai jos am adunat câteva sfaturi simple și utile pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a florilor. Respectând aceste recomandări vă veți bucura mai mult de aranjamentul primit. Dacă aranjamentul dumneavoastră este livrat în cutie, înlăturați cu atenție recipientul, ori fiolele de transport și urmați sfaturile de mai jos:

  • Scufundați câțiva centimetri tulpinele florilor sub apă și tăiați cu o lamă foarte ascuțită, tulpina fiecărui fir, în diagonală, aproximativ 1-2 cm. Tulpina florilor este alcătuită din mai multe capilare prin care circulă apa și este foarte important ca acestea să nu fie strivite și să nu capteze aer în momentul tăierii.
  • Apa din vază să fie schimbată minimum odată la 2 zile și tăiați câte 1-2 cm din codițele florilor de fiecare dată ! Dacă apa este chiar şi puţin tulbure, trebuie schimbată imediat.
  • Înainte de a introduce florile în vază, curățați cu atenție recipientul, folosind puțin clor pentru a fi siguri că ați distrus bacteriile !
  • Adăugați o cantitate suficientă de apă, la temperatura camerei. Gerbera și Calele au nevoie de puțină apă în recipient, maximum 5 cm, pe când trandafirii au nevoie de cât mai multă apă.
  • Adăugați hrană florală sau câteva picături de clor și foarte puțin zahăr.
  • Așezați vaza într-un loc ferit de expunerea directă la soare, fără caldură ori frig excesiv, nu așezați florile sub curent de fereastră ori aer condiționat, pentru ca se vor ofili. De asemenea nu aşezati boluri cu fructe proaspete lângă flori.
  • Curățați tulpina de frunze și bobocul va beneficia de o hidratare mai bună.
  • Dacă bobocii de trandafir se apleacă de la bază, îneamnă că tulpina a prins o bulă de aer, tăiați imediat cel puțin 5 cm de tulpină sub jet de apă și pulverizați apă pe boboc.
  • Pentru întreţinere curățați frunzele sau petalele moarte care au căzut în apă pentru a preveni apariția bacteriilor. Dacă există boboci ofiliţi sau morţi vă recomandăm să îi înlăturaţi. Completaţi dacă e nevoie cu apă şi tăiaţi de fiecare dată codiţele aşa cum deja bănuim că aţi învâţat mai sus :)

Folosind aceste sfaturi de îngrijire, orice buchet va trebui să reziste cel puţin 7 zile. Dacă aţi efectuat întocmai procedurile descrise mai sus iar florile se deteriorează în proporţie de 50% mai repede de 7 zile, atunci compania noastră va înlocui o dată în mod gratuit, aranjmentul Dvs.