Sfinții Mihail și Gavril

Cateva amanunte despre sarbatoare, despre ce insamna aceasta pentru romani si cum sarbatorim noi, aceasta mare sarbatoare. Deasemenea, cateva recomandari si sfaturi !

Nu se stiu multe despre modul cum au fost creati ingerii, insa biserica a convenit asupra unei ierarhii a acestora: Serafimi, Heruvimi, Scaune, Domnii, Puteri, Scaune, Incepatorii, Arhangheli si Ingeri. Despre ingeri se spune ca sunt spirite, nu au trup, sunt asexuati, nu se casatoresc, nu se inmultesc, dar nici nu mor, ei doar sunt. Ingerii pot comunica intre ei fara cuvinte, isi cunosc gandurile unii altora, avand o constiinta comuna. Atunci cand este nevoie, ei pot lua infatisare umana, aparand cateodata purtand aripi.

Arhanghelul Mihail este intr-o continua lupta cu Diavolul si slujitorii acestuia, fiind considerat un inger razboinic si de aceea fiind reprezentat de obicei cu sabia in mana. In mod traditional, acesta se lupta pana si cu Mamareaua, nevasta lui Scaraotchi pentru a o impiedica pe aceasta sa arunce gerul peste oameni. Ziua de 8 noiembrie este numita din acest motiv si "vara Arhanghelilor" reprezentand ziua de hotar intre vremea buna si cea rea � probabil ca arhanghelul inarmat este infrant in fiecare an de femeia cea rea.

Foarte interesant este faptul ca atat Mihail cat si Gavriil sunt reprezentati in cele trei mari religii: crestinism, iudaism si islamism. Mihail este considerat protector al iudeilor, numele lui insemnand in ebraica "cel precum Dumnezeu". Gavriil este protectorul islamismului, fiind cel prin care tainele dumnezeiesti erau vestite. Numele sau, in ebraica semnifica "Dumnezeu este puterea mea". In timp ce Mihail este protector al oamenilor, luptandu-se pentru acestea si in mod special protector al Israelului, aparator al Poporului Ales, despre Gavriil se spune ca este cel care i-a spus Mariei ca il va naste pe Iisus si cine era acesta, i-a explicat si lui Iosif intr-un vis despre ceea ce urma sa se intample, i-a aparut lui Iisus in gradina Ghetsimani, a rasturnat piatra de pe mormantul lui Iisus si a anuntat invierea acestuia si in acelasi timp este cel care a intemeiat islamismul, dictand Coranul vers cu vers profetului Mohamed.

Precum Hermes (zeul grec ce duce sufletele celor morti zeului mortii, Hades), despre Mihail se spune ca ar sta la capataiul celor aflati pe patul de moarte pentru a se lupta cu diavolul pentru sufletul acestuia. Tocmai de aceea numele arhanghelului este folosit in exorcizari, un parinte iezuit, Raymond Bishop, povestind in jurnalul sau cum in timpul unei actiuni de exorcizare, un copil a avut viziunea arhanghelului Mihail luptandu-se cu diavolul si zece ajutoare de-ale sale. In timpul luptei, arhanghelul chiar i-a zambit baiatului. Jurnalul parintelui iezuit a stat la baza cartii "Exorcistul" a lui William Peter Blatty.

Rafael, sau "Dumnezeu vindeca" este primul numit in Biblie dintre cei trei arhangheli, aparand in cartea lui Tobias, scrisa in secolul al II-lea I.C. Dupa ce ajuta un tanar sa recupereze banii pierduti, sa isi gaseasca o nevasta si dupa ce ii vindeca tatal le spune acestora faptul ca el este, Rafael, unul dintre cei sapte ingeri ce pastreaza gloria lui Dumnezeu.

Mihail este cosiderat pastrator al cheilor Raiului, iar Gabriel guvernatorul, avand ca misiune selectarea sufletelor din Rai pentru incarnare.

Peste 1300000 de romani isi serbeaza onomastica pe 8 noiembrie.

Recomandari si informatii despre cum decurge aceasta zi pentru Buchete.ro

este o zi cu aglomeratie moderata, preturile la flori sunt normale, deoarece aceasta nu este o sarbatoare internationala.

majoritatea clientilor au preluat de la Sfantul Valentin, ideea de a darui trandafiri rosii, acestia fiind cei mai vanduti.

este ocazia perfecta de a darui flori daca ati uitat sau nu ati avut sansa sa daruiti persoanei dragi de Sfantul Valentin.

ne pregatim cu ornamente si felicitari speciale pentru aceasta zi, ca si de Sfantul Valentin.